Poker blog

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Izbor postova
Vodič kroz poker bonuse
Rakeback FAQ
PSO bonusi i promocije
Savvy bonusi i promocije

Savvy kickback bonus lista

Sponzori


Za transfer novca koristite...


Marketing

Partneri
E-mail

Izgradite poker banku
NajboljeNaNetu.com
Poker bez depozita
Besplatni poker
Free bets blog




BesplatnaPromocija.com




Web Hrvatska
Ocijeni stranicu @ croindex.info

19.08.2007., nedjelja

Vodic kroz poker bonuse

Bonusi su najbolji prijatelji vaše poker banke (poker banka = novac korišten samo za poker) i kao takvi su od iznimno velike pomoći svim igračima a pogotovo početnicima koji počinju svoju poker karijeru na najmanjim stolovima. Stoga sam napravio kratak vodič kroz osnovne pojmove vezane uz poker bonuse.

”Bonus chasing” – iskorištavanje bonus ponuda. Skoro svaka poker soba nudi nekakav bonus ili promociju kako bi privukla igrače da igraju baš kod njih. Tako je i nastala posebna kategorija igrača koji su na netu poznati pod nazivom bonuskurve ili “bonuswhores”. Oni prebacuju svoju banku sa sajta na sajt i igraju isključivo zbog bonusa i za bonuse te čim ispune uvjete za isplatu bonusa, napuštaju poker sobu i idu dalje.

Zašto iskorištavati bonuse? – odgovor je jednostavan: Zato što je profitabilno! Na stolovima sa manjim ulozima, čak i vrlo dobri igrači kad ispune uvjete za povlačenje bonusa, zarade igranjem puno manje nego što iznosi sam bonus.

Čišćenje bonusa – ispunjavanje određenih uvjeta kako bi se bonus novac mogao povući sa poker sobe. Nitko nije lud da daje novac za đabe, stoga sve poker sobe imaju određene uvjete koji se moraju ispuniti da bi se bonus očistio. Obično se računaju rejkani hendovi ili određeni poeni (koji su opet bazirani na rejkanim hendovima za stolove za novac ili troškovima koji su plaćeni za ulazak na turnir).

Raked hand ili rejkani hend – hend u pokeru u kojem je poker soba uzela tzv. rake, mali postotak (obično 5%) od iznosa koji se nalazi u igri. Poker sobe žive od rejka.
Ima dva tipa rejkanih hendova:
“dealt” rejkani hend (dealt = podijeljeno) – hend u kojem su vam podjeljene karte i u kojem je poker soba uzela rejk. Nije potrebno da aktivno sudjelujete u hendu, dovoljno je i da foldate prije flopa i svejedno će vam se računati.
”contributed” rejkani hend (contribute = sudjelovati) – znači da morate aktivno sudjelovati u hendu, dakle morate uložiti svoj novac u hend kako bi se računao za čišćenje bonusa. Računa se i kada ste na blindovima i samo foldate prije flopa ili na flopu.
Velika je razlika u brzini skupljanja “dealt” i “contributed” rejkanih hendova pri čemu se “dealt” rejkani hendovi skupljaju puno brže.

”First-deposit bonus” – samo ime kaže, bonus koji dobijete kada napravite svoj prvi depozit. Bonusi za prve depozite su obično povoljniji od ostalih bonusa, stoga nije loše prvo počistiti sve bonuse za prve depozite prije nego se odlučite trajno ostati na jednoj poker sobi.

”Reload bonus” – za igrače koji vec imaju otvorene račune na poker sobama, služi kao poticaj igračima da naprave novi depozit i još više igraju.

Gdje početi? – kao i na svako pitanje o pokeru, odgovor je uvijek isti: Ovisi! Prije svega, o tipu pokera koji igrate, o ulozima na kojima igrate itd.
U svakom slučaju, ako mislite ganjat bonuse, bit će vam potreban “e-wallet” (metoda za transfer novca na netu). Svakako vam savjetujem korištenje Moneybookersa jer je jednostavan, s malim troškovima a primaju ga gotovo sve poker sobe.

Kako procjeniti kvalitetu bonusa? – nekoliko je termina koji se koriste uz bonuse:
1. % bonusa – iznos bonusa koji možete dobiti na svoj depozit (npr. bonus 15%, znači da na 100$ depozita možete dobiti 15$ bonusa)
2. maksimum bonusa – maksimalni iznos bonusa koji možete dobiti
3. način čišćenja – 100$ bonus za koji je potrebno skupiti 500 “dealt” rejkanih hendova je bolji nego 100$ bonus za 1500 “dealt” rejkanih hendova. No, 1500 “dealt” rejkanih hendova može biti bolje nego 500 “contributed” rejkanih hendova, ovisno o tome šta igrate i na to treba obratiti posebnu pozornost prije odluke o početku čišćenja bonusa.
4. poker soba – ako sam poker soba nema prometa na stolovima na kojima obično igrate, tada ni najveći i najlakši bonusi nemaju nikakvog smisla ako ih nemate gdje i kada očistiti.

Za dobre bonuse, posjetite Online poker sobe.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #